Csokoládé és Szaloncukor bolt
Szaloncukor minden mennyiségben. Szaloncukor bolt és webáruház
Csokoládék és Édességek nagy választékban!
Szaloncukor
A szaloncukor története és hagyománya
A fondant cukrot a szaloncukor elődjét 14. században kezdték el készíteni a cukorműves mesterek. A 19. század első felében került Magyarországra. Kezdetben ezt a karácsonyi csemegét kézzel készítették, de a század végére megjelentek a fondantkészítő gépek. Ez a csodálatos édesség a mai napig őrzi hagyományait. Díszes papírba csomagolt íves formája méltó dísze minden karácsonyfának.
A szaloncukor mindenki kedvence. Évről évre szélesebb kínálattal találkozunk a boltok polcain.
Az eredeti recept alapján készített szaloncukor nem igazán tartozik az egészséges édességek körébe. A tömény cukros masszát ízesítik különféle természetes és mesterséges anyagokkal, azonban a rohamosan fejlődő élelmiszeripar megoldást talált a különböző betegségekben szenvedők számára is. A boltok polcain fellelhetővé váltak a diabetikus és gluténmentes termékek. Azonban ha igazán szeretnénk tudni, hogy milyen szaloncukor kerül a fánkra, akkor saját magunk készítjük el ezt az ünnepi édességet.
Számos ízesítésű és bevonatú cukorkát tudunk otthon is csinálni. A kristálycukrot lecserélhetjük mézre vagy különféle házi lekvárokra. Dúsíthatjuk kókusszal darált mandulával, dióval, pisztáciával. Készíthetünk zseléset, tej-és ét csokisat, fehér csokisat. Az íz variációknak a fantáziánk szab határt. Csomagolhatjuk színes fóliába, sztaniol papírba, celofánba, széleit rojtozhatjuk, hogy igazán hasonlítson az eredeti szaloncukorra.
Szaloncukor minden mennyisében karácsonyra.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Csokik gyártók szerint
Lédig szaloncukor